View Single Post
Stary 30-10-2014, 18:29   #8
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Światła mijania działają tylko po zapłonie, można je załączyć manetką drogowych

vayizmir sprobuje to latwo wytlumaczyc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem wszystkie opcje dzialaja bardzo ladnie czyli:

a) mam zapalone swiatla mijania (pozycyjne tez swieca w tym samym czasie)
zostawiam swiatla na pozycji 2 (biorac pod uwage ze mamy -1, 0, 1, 2 (gdzie -1 to pozycyjne bez kluczyka, 0 to nic, 1 to pozycyjne z kluczykiem w stacyjce i 2 to swiatla mijania)), gasze silnik i kluczyk w stacyjce jest w pozycji 0. wysiadam z auta zatankowac. Swiatla mijania gasna i zostaja tylko pozycyjne az bede z powrotem odpalal silnik. sluzy to oszczedzaniu energii

b) nawet jesli przestawisz ustawienie swiatel na 0, wyciagniesz kluczyk to poprzez pociagniecie dzwigni (tak jak wlaczasz swiatla dlugie) wlaczasz funkcje "Following/Coming home" czyli zapalaja sie swiatla pozycyjne, krotkie (mijania) i drogowe (dlugie). Zamkniecie zamka powoduje wlaczenie czasomierza ktory te "doswietlanie" wylaczy.
Ponowne otwarcie drzwi nie wylacza czasomierza, swiatla coming home i tak zgasna i aby je ponownie zapalic, musialbys odpalic i zgasic silnik.

Nigdy tylko nie sprawdzalem po co mi pozycyjne na pozycji -1 i na pozycji 1 i jaka jest roznica.
Chyba bylo to w instrukcji wytlumaczone. Pozycyjne na -1 na pewno nie pikaja po wyciagnieciu kluczyka i otwarciu drzwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

co do czasu following/coming home chyba ELM Config nawet ma to ustawienie ale nie mam pod reka programu zeby sprawdzic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem