View Single Post
Stary 20-11-2014, 21:39   #56
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponie, a opony zimowe

Cytat:
Napisał Szpakoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W miarę dobry kierowca z doświadczeniem od razu wyczuje, że z samochodem jest coś nie tak, że ma kapcia.
Widziałem setki zniszczonych opon (szczególnie tylnej osi) ponieważ zanim kierowca zorientował się że ma kapcia zdążył oponę zniszczyć lub przegrzać. Na prostej drodze zorientujesz się gdy zwykle jest już za późno.

Cytat:
Napisał Szpakoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I jeszcze jedna rzecz, którą przeczytałem gdzieś w necie, że w przypadku zastosowania w przebitej oponie zestawu naprawczego (czyt. pianki uszczelniającej) czujnik ciśnienia powinien być wymieniony, bo może być uszkodzony, lub zostaje uszkodzony
Tego dziadostwa w ogóle powinni zabronić i jak najbardziej jest duże prawdopodobieństwo że czujnik zostanie zniszczony.

Mnie się np. dzięki czujnikowi udało uratować oponę 235/45R17 ,więc 550 zł zostało w kieszeni, albo inaczej mówiąc czujniki się prawie zwróciły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

Ostatnio edytowane przez jvc ; 20-11-2014 o 21:41
jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem