Odp: Powershift - wymiana oleju, co jak i za ile?
Ja płaciłem w Autoklimat Tychy:
- olej 6l - 485 zł,
- wymiana - 200 zł (nie wiem czy z adaptacją, ale zakładam że jeśli procedura przewiduje adaptację to została zrobiona),
- filtr oleju 1589089 - 140 zł.
Co zaś się tyczy Pana Sławka, to zdaje się że on padł ofiarą własnego sukcesu. Może gdyby tam mniej aut przyjeżdżało... Dość powiedzieć, że po wymianie oleju i filtrów we Fieście mojej żony wróciła do niego na następny dzień z uwagą, że w kabinie wyraźnie śmierdzi spalinami. Panowie chętnie zajęli się autem, wykonując ozonowanie i odgrzybianie układu wentylacji za co żona była łaskawa zapłacić. Oczywiście faktyczna usterka w postaci obluzowanego węża pozostała (po co zaglądać w ogóle pod maskę). Na następny dzień Pan Sławek nie raczył oddać pieniędzy za odgrzybianie układu w aucie, które nigdy nie miało nawet klimy, bo przecież usługa jest wykonana. To trochę jak w tym programie na TVN Turbo. Ponieważ jednak także na tym forum ów Pan cieszy się niezłą opinią, nie zrażony tym incydentem miałem jeszcze jedną przygodę, gdzie także dałem się niestety wydoić. Ale tym razem już po raz ostatni.
A czy ten warsztat w Mikołowie to przypadkiem nie PZ Service, czy jakoś tak?