Cytat:
|
To nie jest usterka, tylko charakterystyka pracy silnika spalinowego.
|
BZDURA!!!!!
Mialem 4 samochody z silnikiem diesla od starych po nowsze na pompowtryskach czy tez common-rail i zaden nie zachowywal sie tak. Zona ma Fiata Bravo 1.9 jtd i chodzi normalnie rano.
Bump:
Cytat:
Ja również poszedłem tą drogą. Niestety i u mnie wymiana regulatora w układzie niskiego ciśnienia nic nie dała. Został tylko wyeliminowany wyciek. Silnik po odpaleniu nadal nierówno pracuje przez pierwszych kilka minut. Przyczyna pozostaje nieznana. Może ktoś w końcu znajdzie rozwiązanie tej zagadkowej usterki. Tylko kiedy? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Ja wymienialem ale w ukladzie wysokiego cisnienia poniewaz tam jest regulator. Kolego FLINST a mozesz sprawdzic np programem Forscan jak u ciebie rano zachowuje sie cisnienie wymagane i osiagane w szynie paliwowej? U mnie cisnienie wymagane na poczatku jest 0. Potem jest juz normalnie.
Bump: Ja obstawiam chyba wtrysk mimo tego ze byl sprawdzany na stole probnym. Jeszcze jedno co mnie ciekawi to to cisnienie. Sprzwdzalem z kolega w mondeo ktory ma taki sam silnik i u niego od razu jest normalnie jezeli chodzi o cisnienie.