słuchaj taki sam bypass 2 bezpiecznikowy kupiłem na allegro.. nie rozumiem,czyli twierdzisz, ze w F42 jest gniazdo pod napięciem, sądziłem że tam jest tylko pusta dziura w tym plastiku? Jakie bezpieczniki tam załadowałeś
ile amper na dół a ile na górę?
Bump:
Cytat:
Witaj
To prawda, cały slot w którym powinien znajdować się bezpiecznik F42 jest pusty.
Gniazda bezpiecznikowe znajdujące się w nim pozbawione są styków "wyjściowych" (po bezpieczniku), jednakże posiadają styki "wejściowe" zasilane napięciem +12V pojawiającym się po załączeniu "zapłonu". Ja wykorzystałem to i podłączyłem moje LEDy jak na fotce. Przy tym układzie podłączenia gniazda dwu-bezpiecznikowego do slotu konieczne jest obsadzenie obydwu gniazd bezpiecznikami. Jeżeli obrócisz gniazdo o 180 stopni wystarczy tylko jeden bezpiecznik lecz gniazdo nie "wpina się" prawidłowo (wystarczająco głęboko w slot) i kabel jest prowadzony "mniej elegancko" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
Jacek
|
No tak ale zobacz na mój schemat F42 to było gniazdo 4 z rzędu - ja źle zaznaczyłem(przez pomyłkę) na zdjęciu(jako 3ecie) i pokazałem czerwonym kółkiem gniazdo po bezpieczniku F43 (Moduł sterujący reflektorów (układ regulacji ustawienia reflektorów ksenonowych), zespół reflektorów adaptacyjnych) do którego wpiąłeś ten bypass? To jak w końcu jest?
Podłączyłeś do gniazda po F43 czy po wycieraczce tylnej szyby F42?