Temat: [Focus 2004-2008] Zanika ESP co jest ?
View Single Post
Stary 09-02-2015, 14:10   #27
nikita33
ford::amateur

Imię: igor
Model: Focus MKII sport , Mondeo MK4, Focus MKII FL , ASTRA H 1,6, Grand scenic III
Silnik: 1,9 130km
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Zanika ESP co jest ?

Cytat:
Napisał frulik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wcześniej był tylko błąd czujnika skrętu, teraz to, a poza tym tylko w zimie esp nie działa. może jednak gdzie indziej można szukać powodu - tylko gdzie ?
Jakoś ciężko do mnie trafia, że jakiś czujnik się uszkadza i tylko w zimę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem czy Ci pomogę, aczkolwiek miałem przygodę z ESP w mondeo MK4, też nie mogłem dojść co jest grane, też już prawie gotów byłem rozbierać kierę i wymieniać czujnik skrętu , bo też co raz wywalało mi kontrolkę ESP. Przewalałem wówczas całe forum i w sumie to nie znalazłem nic co by mi pomogło.
Przyzczynę znalazłem sam przez przypadek jak przedłużałem badania i wlazłem do kanału, przyczyna była prozaiczna - przetarty przewód przy jednym z kół tylnich (raz kontaktowało raz nie) , ale potrafi się przetrzeć w różnych miejscach . Ja bym zaczął od tego aby sprawdzić czy przewody się nie przetarły jeżeli tak to polutować i zero kosztów.
nikita33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem