@
Atlis
- Kolego nie do końca masz rację w ostatniej wypowiedzi. Obecnie za swoje Mondeo MK4 MY07.25 płacę 308 Euro podatku (Kraftfahrzeugsteuer, w skrócie Kfz-Steuer) Sprawdzić możesz
Tutaj
a ubezpieczenie kosztuje mnie trochę ponad 40Euro/mc
(Autoversicherung, Kfz-Versicherung)
W ogólnej kwocie cała inwestycja kosztuje mnie trochę. 478 (ubezpieczenie) + 308 (Podatek) razem 778Euro/Rok
W Polsce podobne warunki ubezpieczenia dostanę za ok 2950 zł./rok ( OC+AC ) Podatek oczywiście wliczony w paliwie..
Nie licz tego że ja zarabiam w Euro tylko licz to w jednostkach.. Ja zapłacę za to 800 Jednostek a ty 3000 jednostek.. Zrozumiałeś
To że ja zbieram pieniądze na te wszystkie wydatki ok 2 tygodni.. a Ty musisz poświęcić prawie dwie wypłaty..
nie mówię konkretnie o Tobie ale takie osoby też są na forum. I nie wmówisz mi że to podatki.:/
ostatecznie.. Nie wmówisz mi że przy obecnych sytuacjach ekonomicznych europy dostaniesz coś taniej w Polsce niż w Niemczech. Nawet chleb jest tańszy niż w Polsce. po prostu Nie podoba mi się to że wy musicie zapłacić 1/4 ceny więcej żeby mieć to samo co ja.
@
biner
- Może i wieś lubi chrom ale ja pochodzę z miasta wojewódzkiego.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.