Cytat:
|
Ale geo mam dobrą, a diagnosta macał wsio, bo to znajomy teścia. Czemu też na zimówkach jest elegancko, a tutaj doopa?
Owszem, mam ręczny niesprawny(kuna pogryzła lewą linkę-spuchła, zamarzła i zablokowała koła, o czym dowiedziałem się w tym ostatnim etapie), ale jest ODPIĘTY. Zaraz zarzucę screen ze zdjęciem z badania zawieszenia, od poprzednika dostałem bo przed sprzedażą zrobił po wymianie czegoś tam(zaraz w faktury spojrzę)
Amorki przód robione 175k(aktualnie 220k), łożysko prawe tył wymienione 205k kontrola zawieszenia w załączniku
|
Zrzut testu zawieszenia i dane na wydruku ,często nijak się mają do rzeczywistości ,gdyż badany jest cały układ resorujący ,nie sam amor,u mnie było podobnie w granicach 75% ,jednak jak wyjąłem amortyzator był całkowicie zatarty ,nie pracował ,a wynik był dobry ,więc różnie to bywa .Jednak to nie jest tak istotne jak wydruk geometrii ,jak masz to wrzuć .Ewentualnie podjedź sobie na kontrolę 20 zł
Jeżeli twierdzisz ,że zawieszenie masz na zicher ,a problemy pojawiają się na komplecie letnim to mogą być koła najlepiej jak są oryginał felgi bez pierścieni centrujących na piaście 63,3 ,i oponki także dobrze mieć takie same ,jednak to nie jest aż takie istotne ,byle były proste ,nie miały bicia osiowego ,stopka prawidłowo założona na feldze
czyli łożyska padały ci od temperatury i niesprawnego ręcznego ,częsty problem w fokach