Odp: Rozładowany akumulator - nie gasnący wyświetlacz komputera.
Witam wszystkich.
Też walczę od 4 tygodni z rozładowującym się akumulatorem.
Najpierw było odpalanie na kablach od innego samochodu, póżniej pożyczyłem drugi akumulator żeby wykluczyć awarie starego, wystarczył na tydzień. Morale w rozsypce samochód pod blokiem a strach podchodzić. Sprawdzone ładowanie sprawdzona instalacja, pobór prądu na postoju niby wszystko ok. W wielki piątek stwierdziłem ze trzeba coś zrobić żeby w święta mieć sprawnego forda. Doczytałem ze przyczyną może być spontaniczne wybudzanie radia i wskażników. Wyjąłem więc parę bezpieczników w skrzynce nad nogami pasażera. nr 107 zasilanie wskażników z akumulatora, nr 108 osprzęt do wskażników i zespół audio nr 112 zasilanie modułów audio napięciem akumulatora i jeszcze nr 133 i 134 przekażniki i moduły centralnego zamka kierowcy i pasażera. Od wtedy nie miałem jeszcze problemu z akumulatorem któremu podobno pozostała połowa pojemności. Wczoraj wsadziłem na powrót bezpieczniki nr 133,134,107 i 108. Godzinę po zamknięciu samochodu zauważyłem ze wyświetlacz z przebiegiem samochodu wciąż świeci, więc wyjąłem z powrotem bezpiecznik nr 107. Planuje obwody na bezpiecznikach 112 czyli radio z aku i 107 wskażniki z aku zasilić po przekręceniu stacyjki. Jak to widzicie czy oprócz ciągłego wpisywania key codu czekają mnie jeszcze jakieś atrakcje?
|