Cytat:
|
Witam
W tygodniu dobiłem klime bo chodziła jak stara lodówka której brakowało freonu i po dobiciu chłodzi i jest cisza ale po wyłączeniu strasznie brzydko pachnie. W poprzednim aucie ( Audi A4 ) psikałem od strony silnika a tutaj, wyjąłem filtr i palcem w stronę kabiny czuje ( chyba ) parownik ? I w niego psikać CRC ? W poście #91 pokazane jest, że można próbować zalać przez tą dziurke, i podpowiem ze po stronie pedałów również jest tylko, że niebieski i jest to z mojej wiedzy jakiś czujnik temperatury wiec uważał bym z zalewaniem go chodź po wyjęciu obu ( niebieskiego oraz zółtego ) i zaślepieniu nie był by głupim pomysłem potraktowania, (parownika ? ) z drugiej strony. Potwierdźcie proszę czy dobrze rozumuje ? Pozdrawiam..
|
Tak, to parownik.
Po usunięciu filtra kabinowego wypełniam taką pianą:
http://www.atmo.com.pl/preparat_do_c...ji_motip/1147/
całą jego obudowę. Już 4 albo 5 lat tak robię, nic się nie popsuło, a klima nie cuchnie. Aha, zero ozonowania. Za to stosuję dodatkowo aerozol, taki 15-minutowy rozpylany w całej kabinie.
Ten wężyk z postu #91 to odpływ skroplin, otwór jest chyba pośrodku dolnej części obudowy filtra kabinowego (nie pamiętam gdzie mam zdjęcie...). Nie ma sensu tam odgrzybiać.