Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 08-06-2015, 14:50   #1840
Panderman
ford::beginner

Model: Grand C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał twodil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kupuję letnie opony do mk4 po FL; chcę standardowe 215/55/16 i zastanawiam się nad VREDESTEIN ULTRAC CENTO (wydają się najlepsze, ale to są opony symetryczne), FULDA ECOCONTROL HP (też nieźle), UNIROYAL RainSport 3 (chyba najgłośniejsze) i FALKEN ZE-914 (wyraźnie tańsze od pozostałych)

podstawowe pytanie: czy to że Vredesteiny są symetryczne nie będzie problemem?

jak ktoś ma porównanie, to które by wybrał? ewentualnie czy 75zł mniej za oponę Falkena rzeczywiście przekłada się na ich gorszą jakość?
TWODIL, rocznie przejezdzam roznymi samochodami od 100 do 130 tys. kilometrow, wiec troche juz opon zjezdzilem. Obecnie w swoim MK4 FL mam FULDA ECOCONTROL HP 215/55/16. Zaskoczyly mnie bardzo pozytywnie - wytrzymalosc duzo wieksza niz u innych marek. Zrobilem na nich juz ponad 60 tys. kilometrow a bieznik nadal jest w super stanie. Bardzo dzobrze odprowadzaja wode. Do tego sa bardzo ciche. Jedyny minus jest taki, ze sa troche twarde, co czuc szczegolnie podczas szybkiego pokonywania laczen na mostach i wiaduktach. Poza tym naprawde ok i moge polecic.
Panderman jest offline   Odpowiedź z Cytatem