Temat: [Mondeo 2000-2007] Uszkodzona turbina czy moze wtryski..?
View Single Post
Stary 10-06-2015, 17:39   #19
chemia
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo / Transit
Silnik: 2,0 TDDi (115) / 2,2TDCI (115)
Rocznik: 2002 / 2009
Domyślnie Odp: Uszkodzona turbina czy moze wtryski..?

koledzy mam podobny problem w moim 2,0 tddi (115). Ostatnio coś zaczęło go mulić. Myślałem że poprostu tak mi się zdaje ale przejechałem się taty egzemplarzem i MÓJ MULI! Temat wygląda tak że na 1wszym biegu od 2000obr czuć kopa z turbo i auto jakoś się wkręca. Poniżej 2000obrotów wg. mnie wszystko chodzi jak chodziło problem jest taki że przy 3cim, 4tym i 5tym biegu jak dochodzę do 2000obrotów to autko pojedynczo szarpie jakby turbo dwało kopa ale trwa to może pół sekundy i po tym jest dalej muł. Przy rozpędzaniu dalej jeszcze potrafi tak szarpnąć z 2-3 razy z takim samym brakiem rezultatów. Ogólnie to wiem że mam do regeneracji wtryski bo od zawsze puszczał czarna chmurke przy przyspieszaniu pod gorkę i przy ostrym starcie spod świateł ale teraz puszcza już wg. większą i na prawde dymi (chyba kupie sobie naklejką DIESEL MUSI DYMIĆ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Czasami mam wrażenie że do 2000obr. idzie dobrze a powyżej dostaje muła. Pytanie czy to może być od wtrysków czy raczej coś z turbo?
chemia jest offline   Odpowiedź z Cytatem