koledzy mam podobny problem w moim 2,0 tddi (115). Ostatnio coś zaczęło go mulić. Myślałem że poprostu tak mi się zdaje ale przejechałem się taty egzemplarzem i MÓJ MULI! Temat wygląda tak że na 1wszym biegu od 2000obr czuć kopa z turbo i auto jakoś się wkręca. Poniżej 2000obrotów wg. mnie wszystko chodzi jak chodziło problem jest taki że przy 3cim, 4tym i 5tym biegu jak dochodzę do 2000obrotów to autko pojedynczo szarpie jakby turbo dwało kopa ale trwa to może pół sekundy i po tym jest dalej muł. Przy rozpędzaniu dalej jeszcze potrafi tak szarpnąć z 2-3 razy z takim samym brakiem rezultatów. Ogólnie to wiem że mam do regeneracji wtryski bo od zawsze puszczał czarna chmurke przy przyspieszaniu pod gorkę i przy ostrym starcie spod świateł ale teraz puszcza już wg. większą i na prawde dymi (chyba kupie sobie naklejką DIESEL MUSI DYMIĆ
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Czasami mam wrażenie że do 2000obr. idzie dobrze a powyżej dostaje muła. Pytanie czy to może być od wtrysków czy raczej coś z turbo?