Temat: [Focus 2004-2008] Jaka specyfikacja oleju dla 1.6TDCI
View Single Post
Stary 23-06-2015, 11:36   #81
Plurdon
ford::average

Imię: Hans
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Jaka specyfikacja oleju dla 1.6TDCI

Cytat:
Napisał pilot14 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzie w 1.6 tdci masz suchy DPF ?

Co do Mobil 1 ESP Formula 5W30 trochę namieszam, i powiem że znajomy mechanik narzeka na ten olej. W ciągu 3 lat robił trzy silniki które jeździły na tym oleju (peugeot-y i cytrynę). Tak tylko luźno przytaczam jego subiektywną opinię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdyż nie znam stanu tych silników, a info uzyskałem gdy kazałem mu zalać mojego tdci właśnie Mobil 1 ESP Formula 5W30
W fokach po bodajże 2009 roku były montowane filtry suche z oznaczeniem cDPF spełniające normę EURO 5. Nie mam nawet zbiorniczka na eolys.

Zaś z tym olejem to teraz mi grubo namieszałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Już byłem na niego zdecydowany. Żeby ten olej miał aż tak destrukcyjny wpływ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Plurdon jest offline   Odpowiedź z Cytatem