View Single Post
Stary 08-07-2015, 15:56   #2201
mondeoq
ford::beginner

Model: Focus Mondeo mk4
Silnik: 2,0TDCI 136KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: komputer paliwowy dodanie opcji w benzynie i dieslu

Cytat:
Napisał corgan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witajcie. Tu na forum jest od groma speców więc proszę Was o pomoc. Wymieniłem zegary w swoim Mondku bo okazało się że mam zegary z przed-liftu. Teraz pokazuje mi przebieg w km a wcześniej w milach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przejdę do sedna sprawy, po wymianie świeci mi się non-stop kontrolka <chyba> ARS (pomarańczowe autko a pod nim dwie pofalowane linie). I zaraz po włączeniu zapłonu na lewym wyświetlaczu pojawia się ikonka chyba tempomatu (taki jakby mały zegarek) a najciekawsze jest to że gdy przekraczam 120 km to zegary wydają krótki pip.Wcześniej czegoś takiego nie miałem. Zastanawiam się czy jak zamontuję manetkę info czy będę miał dostęp do komp pokładowego. Pomóżcie jak to wszystko rozwiązać.
Da sie ogarnąć, trzeba przeprogramować zegary. nie bedzie nic niepotrzebnego świecić i piszczeć.
No i kontrolka od ESP też nie będzie świecić.
Jak coś to pisz na PW
mondeoq jest offline   Odpowiedź z Cytatem