Witam,
potrzebuję odpowiedzi na 2 pytania i będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Zakupiłem ostatnio moduł BT 8M5T-19C112-AL, który został zainstalowany w samochodzie, przez kolegę Mayaka. Wszystko jest niby ok, ale nie posiadam opcji BT Audio. Przełączając się po opcjach CD/AUX na wyświetlaczu pojawiają się tylko CD/AUX/USB. Czy ktoś z Was posiada moduł w tej wersji i ma BT Audio? Gdzieś na zagranicznych forach przeczytałem, że BT Audio było wspierane od wersji AM, natomiast w tym wątku znalazłem informację, że moduł AL również potrafi to robić.
W pierwszej chwili myśleliśmy z Mayakiem, że chodzi o brak aktualizacji softu, więc taką aktualizację zrobiłem - jedyna różnica jest taka, że o ile pierwotnie podczas przełączania się po opcjach CD/AUX była pozycja z iPodem, tak teraz jej nie ma (są tylko te 3 w/w).
Druga sprawa tyczy się aktualizacji. Zrobiłem aktualizację używając plików z tej paczki:
https://www.dropbox.com/s/nm4taaokpc...pdate.zip?dl=0 Wrzuciłem na pendrive tylko 2 pliki dla mojej wersji modułu, odpaliłem proces aktualizacji (uruchomienie radia, pendrive w usb, zapłon bez odpalania). Na wyświetlaczu informacja, że aktualizacja w toku. Trwało to około 10 minut, nagle radio zaczęło grać, BT zaczął być widoczny w telefonie, ale na wyświetlaczu dalej info, że aktualizacja w toku. Poczekałem kilka minut (max z 5), ale stwierdziłem, że to nie ma sensu i wyłączyłem radio (po tym procesie straciłem właśnie opcję iPoda z menu). Dzisiaj powtórzyłem aktualizację, ale już w czasie jazdy i wyglądało to identycznie (tym razem dałem mu trochę więcej czasu, bo 20 min). Radio jest normalnie sterowalne wtedy, można przełączać stacje i tryby (np zmienić na CD), jedynie nie widać tego na wyświetlaczu, bo ciągle tam jest ten napis o aktualizacji. Czy ktokolwiek z Was z czymś takim się spotkał? Coś robię źle?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc - szczególnie w tej sprawie z BT Audio. Wolałbym już nie wydawać kolejnych kilkuset zł na kolejny moduł.
Pozdrawiam