![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#2631 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 2.0 benzyna/LPG
Rocznik: 2009
|
A czy do tego emlconfiga taki kabel wystarczy [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ??
I czy jak podłączę ten moduł angielski to po skonfigurowaniu też zacznie działać? Czy chodzi Ci tylko o te moduły włoski lub niemiecki, że dadzą się skonfigurować? |
|
|
|
|
|
#2632 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Chcesz się wpiąć w instalację elektryczną w jej najwrażliwszym praktycznie miejscu kablem za 10PLN?
|
|
|
#2633 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 2.0 benzyna/LPG
Rocznik: 2009
|
A jakich kabli w takim razie Wy używacie?
|
|
|
|
|
|
#2634 |
|
ford::average
![]() Imię: Sławek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2019
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Poczytaj tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i wszystkiego się dowiesz.
Ostatnio edytowane przez sagittarius82 ; 14-07-2015 o 18:16 |
|
|
|
|
|
#2635 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-06-2009
Model: focus
Silnik: 2.5
Rocznik: 2010
|
Witam,
potrzebuję odpowiedzi na 2 pytania i będę bardzo wdzięczny za pomoc. Zakupiłem ostatnio moduł BT 8M5T-19C112-AL, który został zainstalowany w samochodzie, przez kolegę Mayaka. Wszystko jest niby ok, ale nie posiadam opcji BT Audio. Przełączając się po opcjach CD/AUX na wyświetlaczu pojawiają się tylko CD/AUX/USB. Czy ktoś z Was posiada moduł w tej wersji i ma BT Audio? Gdzieś na zagranicznych forach przeczytałem, że BT Audio było wspierane od wersji AM, natomiast w tym wątku znalazłem informację, że moduł AL również potrafi to robić. W pierwszej chwili myśleliśmy z Mayakiem, że chodzi o brak aktualizacji softu, więc taką aktualizację zrobiłem - jedyna różnica jest taka, że o ile pierwotnie podczas przełączania się po opcjach CD/AUX była pozycja z iPodem, tak teraz jej nie ma (są tylko te 3 w/w). Druga sprawa tyczy się aktualizacji. Zrobiłem aktualizację używając plików z tej paczki: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wrzuciłem na pendrive tylko 2 pliki dla mojej wersji modułu, odpaliłem proces aktualizacji (uruchomienie radia, pendrive w usb, zapłon bez odpalania). Na wyświetlaczu informacja, że aktualizacja w toku. Trwało to około 10 minut, nagle radio zaczęło grać, BT zaczął być widoczny w telefonie, ale na wyświetlaczu dalej info, że aktualizacja w toku. Poczekałem kilka minut (max z 5), ale stwierdziłem, że to nie ma sensu i wyłączyłem radio (po tym procesie straciłem właśnie opcję iPoda z menu). Dzisiaj powtórzyłem aktualizację, ale już w czasie jazdy i wyglądało to identycznie (tym razem dałem mu trochę więcej czasu, bo 20 min). Radio jest normalnie sterowalne wtedy, można przełączać stacje i tryby (np zmienić na CD), jedynie nie widać tego na wyświetlaczu, bo ciągle tam jest ten napis o aktualizacji. Czy ktokolwiek z Was z czymś takim się spotkał? Coś robię źle? Będę bardzo wdzięczny za pomoc - szczególnie w tej sprawie z BT Audio. Wolałbym już nie wydawać kolejnych kilkuset zł na kolejny moduł. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2636 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Trzeba by sprawdzić np przy pomocy ELMConfiga ,czy moduł się zaktualizował.
|
|
|
|
|
|
#2637 |
|
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
|
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-06-2009
Model: focus
Silnik: 2.5
Rocznik: 2010
|
Dzięki za odpowiedzi.
Cytat:
Radek dzięki za Twoje linki, niestety mamy inne typy radia. W moim podobno nie da rady podnieść softu. Czyli pozostaje mi tylko ELMConfig, żeby sprawdzić czy wszystko jest tam poprawnie ustawione? Ten mój moduł AL powinien wg Was normalnei obsługiwać BT Audio? |
|
|
|
|
|
|
#2639 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Takiej pewności nie mam , ale po upgradzie do wersji AV na pewno tak.
|
|
|
|
|
|
#2640 |
|
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
To jeszcze trzeba sprawdzić ELMConfigiem, czy moduł wie że jest w Focusie. Przy Sony to ma znaczenie.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bluetooth mk4 , bt mk4 , radio |
|
|