Temat: [Focus 2004-2008] turbina nie daje mocy/brak diagnozy
View Single Post
Stary 29-07-2015, 15:30   #32
darkuss
ford::amateur

Imię: Dariusz
Model: Focus
Silnik: TDCI 2.0
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: turbina nie daje mocy/brak diagnozy

Cytat:
Napisał frikothc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, awaria po 2 miesiącach usunięta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dziękuje bardzo forumowiczowi JacaTouran. Dokładna diagnoze może on napisze bo ja nie chce pomylić nazwy wadliwego czujnika.
Pozdrawiam i polecam
Witajcie. (Focus Diesel 2,0 136KM 2006 rok, DPF)
Przeczytałem cały wątek od deski do deski.
Cenne uwagi !
Wielka szkoda, że nie znamy szczegółów szczęśliwego zakończenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bardzo proszę: podajcie przyczynę/ przyczyny ! Mam bardzo podobny problem. Wymieniłem trójnik przepustnicy (zacinała się klapa) - nic. Potem znalazł się pęknięty wąż intercoolera (ten po prawej siedząc w aucie) - dalej brak mocy. Na 5 biegu rozpędzam się do 120 a obroty mam 3000 RPM, gdy wrzucę 6 bieg, to więcej niż 2000 RPM nie da rady, chyba że z górki. niedawno mój focus śmigał nawet 200km/h a teraz ? ;(...
Jutro mechanik wsiądzie za kierownicę i przejedzie się nim wraz z komputerem. Zobaczymy.... Mimo to jeszcze raz proszę, podajcie co było przyczyną problemu na w przypadku tego wątku
darkuss jest offline   Odpowiedź z Cytatem