Cytat:
|
Rozgrzej porzadnie silnik, zgas auto, odepnij przewod paliwowy przed filtrem, dmuchnij porzadnie (najlepiej solidna pomka) w przewod biegnacy od zbiornika do filtra, zamocuj przewod paliwowy do filtra, odpowietrz uklad (koniecznie), sprobuj odpalic. Jesli zagada od strzala, czeka Cie czysczenie zbiornika. Przepraszam za brak polskich znakow diakrytycznych.
Pozdrawiam
|
Słuchaj, nie do końca rozumiem ściągnąć przewód paliwowy przed pompką i przedmuchać go w stronę baku? Myślę iż najlepiej sprężarką.. :-) czy dobrze myślę? Jeśli nie to proszę mnie poprawić.. ;-) Otóż teraz coś ode mnie, wczoraj pogrzebałem trochę i rozebrałem cały filtr paliwa odtłuściłem włącznie z uszczelkami itp. itd. i uszczelniłem go dziś założyłem i odpowietrzyłem układ dodatkowo także zamontowałem jak wcześniej pisałem zaworek zwrotny między ręczna pompka a filtrem paliwa, później parę x auto zgasiłem kilka x próbowałem go zapalić i palił od strzała praktycznie, jeśli postał chwilę dłużej parę obrotów i także zapalał. Zobaczymy co będzie jutro. Natomiast jeśli chodzi o zbiornik to auto zazwyczaj tankowałem sam, nie na stacji. Oczywiście poprzez lejek z dobrym sitkiem lecz wiadomo to nie to samo co stacja, możliwe że w zbiorniku jest syf. Już wcześniej zastanawiałem się czy jakoś nie ma możliwości przeczyścić bak i przewód od baku do pompki.. Chyba że jest jakiś preparat? Lub inna możliwość która zda egzamin..