Temat: [Mondeo 2007-2014] Wersja soft Convers+
View Single Post
Stary 16-09-2015, 21:44   #814
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

Problem sprzętowy samochodu.
Skłaniam się do przypuszczenia Sławka ( @orion512 ), że MS-CAN może mieć problem z jedną z linii lub z terminatorem.
Ewidentnie na magistrali robiły się time-outy i one powodowały przerywanie wgrywania.
O tym, że to problem samochodu utwierdza mnie w przekonaniu, że 1007 też się zawiesiła oraz fakt, że moja nowa chińska zabawka sprawnie udająca VCM II z tym samochodem w ogóle nie chciała się komunikować (ciągle następowały zwisy w IDS przy prostym odczycie i kasowaniu błędów).

Cytat:
Napisał orion512 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trzeba było zobaczyć czy mój by się wgrał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przez chwilę myślałem aby wgrać Twój soft z tłem poliftowym, ale to nie rozwiązywało żadnego problemu. Nawet jeśli by wszedł, to niczego nie dowodziło. "Fabryka" 1007 też 2 razy weszła a raz nie. Nic z tego nie wynikało a 6 prób wgrania softu zajęło cały upojny i bezowocny wieczór...

Cytat:
Napisał leszcz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...
Teraz jesteś bez licznika (pytam bo piszesz , że nie dawało się nic wgrać)
...
Takie rzeczy to nie u mnie... W całej historii moich działań samochodowych nie zdarzyło się aby samochód odjechał/został niesprawny... Do tego ten jeden jedyny do tej pory wyjechał bez zrealizowanego zamówienia...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 16-09-2015 o 21:51
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem