Cytat:
|
Opony chce kupić dobre. Myślałem o Eagle F1 Asymmetric 2. Zależy mi na lepszym prowadzeniu. Obecnie mam 215/55/16 i jak dla mnie trochę za bardzo pływają. Zastanawiam się tylko na ile będzie odczuwalna na nich gorsza dynamika.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
|
Opony bardzo dobre ale też nie tanie , mam je u siebie od 12 tyś , o wrażeniach poszukasz po moich postach
Bump:
Cytat:
|
Tak, ja używam właśnie takich (Nexen N'Fera SU1 XL) i bardzo sobie chwale taki rozmiar opony. Auto prowadzi się stabilniej niż na 215/55 R16.
Odnośnie tego co pisał Woytas, to spalanie praktycznie nie wzrosło (na LPG nie zwracam na to uwagi). Wiadomo, że te silnik trzeba kręcić wyżej żeby fajnie autko, także jak dla mnie nie różnicy w dynamice czy to są 215 R16 czy 235 R17.
|
no wahnięcie 10l czy 1l1 na 10,5l czy 11,5l to pewnie nie robi , ja mówię o różnicy w stylu 5,7l na 6,5l na 100 km
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
i bedzie bardziej szumialo.
Ale woytasa nie sluchaj, on jezdzi tylko na wprost. Szerokie opony daja duzo wieksza stabilnosc w zakretach a do tego nie trzeba 200KM
|
tak i jeśli kupi dobre opony to nie spowoduje to pogorszenia komfortu
a co dynamiki Panowie o czym tu mowa
przy 2000 obr/s w 2.0 Duratec opona ma do przeniesienia na asfalt może z 100 Nm
przy 2000 obr /s w dłubniętym 2.0 TDCI trzeba przenieść z 400 Nm
i wtedy R16 215 czy R18 235 robi jednak różnicę o trzymaniu w zakrętach czyli o oczywistej oczywistości nie wspominam
jeśli nie widzicie różnicy w dynamice jaką musi przenieść opona to poproście kolegę niech wam łopatą przyp... w łeb to będziecie czuli mniej więcej jaka jest różnica między tymi momentami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... żeby nie było w MK3 ze świadomego wyboru miałem 2,0 Duratec