Cytat:
mjprzem jak moge zlokalizowac ten przewod? i dzieki za odpowiedzi wszystkim
u mnie na 100% sie nie odpowietrza bo jezdze juz miesiac ponad i nic...
powietrze widze w przewodach przelewowych dokladnie na tych zlaczkach bo sa przezroczyste... co do elma to mam scantool i scan xl profesional z dodatkiem do forda...
przy laczeniu z elmem bluetooth sie rozlacza... pod androidem probowalem programem torque ale nie moge sie polaczyc mimo zaznaczenia opcji z fordem... na zagranicznych forach pisza ze focusy mk1 lacza sie z elmem ale w benzynie w dieslu to tylko od 2004 roku w mk2...
dzisiaj podczas jazdy kaszlnelo mi pare razy przy 1900 obrotow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
osobiscie obstawiam wlasnie to zapowietrzenie ukladu paliwowego bo jesli wypadaja zaplony to nic dziwnego ze sa chwilowe szarpania w postaci jakby nie bylo mocy...
poczytam jeszce o tym czujniku polozenia walu...
co do pedalu to na pewno nie to bo jak wcisne mocniej na niskich obrotach i powoli sie rozpedza to nic sie nie dzieje... tak to by bylo czuc ale tak to wystepuje dopiero powyzej 2000 obrotow... najmocniej przy 2500...
|
Mam ff1 tdci i program FORSCAN łączy się z ELMem bezproblemowo i wszystko odczytuje
Ogólnie nie bardzo czaję co kombinujecie. Podejrzewacie, że auto się zapowietrza i dlatego szarpie? No nie wiem...
NA PEWNO nie zapowietrza się przed pompą CR, bo wtedy o odpaleniu i pracy na wolnych obrotach nie ma co marzyć.
Moim zdaniem winne są wtryski.
Cytat:
|
i co najwazniejsze gdzie znajde ten czujnik? wiem ze na laczeniu skrzyni z silnikiem ale po ktorej stronie? i jak go zdemontowac? jest on tylko wsowany i przykrecany do takiej lapy czy moze jakos inaczej? i czy dostep jest do niego od gory czy od dolu?
|
Odpuść sobie to raczej nie jest twój problem.