Temat: [Galaxy 2006-2015] Błąd P003A:17 co oznacza ?
View Single Post
Stary 06-10-2015, 21:49   #27
Mario_
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Błąd P003A:17-2F co oznacza ?

Cytat:
Napisał kot_79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wez to wrzuc na wykresy razem z obrotami i z MAF. Skoro po wymianie miejscami zaworkow auto Ci gorzej chodzilo to moze jednak zaworki. Typy:
* czujnik polozenia lopatek
* zaworki sterowania podcisnieniem
* nieszczelnosc przewodow podcisnienia
* problemy z kabelkami do czujnika lopatek

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Po podmianie zaworków czuć było jakby skok na wolnych obrotach jakby przerywał ale jakby ten zapiemniony zaworek był zły to by pewnie czujnik wyłapał coś po stronie przeustnicy.
Bardziej może coś z czujnikiem jak przy samym odpaleniu sie to dzieje? zaworek raczej by nie dawał tylko samego błedu ale pewnie byłoby coś odczuwalne w czasie jazdy? jakieś przerywanie? po zgaszeniu by buczało coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.? nie mam pojecia auto chodzi normalnie tyle że łapie ten błąd
Jakieś zdjecia wtedy też wykresu zrobiłem przy przygazowywaniu ale troszke jakość słaba. Czerwony wykres to MAP a zielony VANE POS
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Mario_ ; 07-10-2015 o 16:15
Mario_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem