View Single Post
Stary 27-10-2015, 20:12   #31
waski11
ford::beginner

Imię: Leszek
Model: Focus Cmax GHIA
Silnik: 1.8 125KM Duratec-HE
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: benzyna 1.8 125km szarpanie - diagnostyka

Cytat:
Napisał axel195 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To został jeszcze pedał gazu do sprawdzenia.
OK. Dzięki za podpowiedź. Mam tylko czy jak jadę na tempomacie to pedał gazu działa? Bo wydaje mi się że chyba jest odłączony podczas używania tempomatu a prędkością steruje komputer. Na tempomacie również szarpie.

Bump:
Cytat:
Napisał c-matix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale przepustnica 1.8 a 2.0 Duratec są chyba inne z tego co ja się orientuje. Wygląd tak ale zaprogramowana jest inaczej chyba.
Wygląd troszkę inny. Rozstaw śrub taki sam. Wtyczka taka sama. W środku to samo tylko jest potencjometr. Sterowanie przepustnicy wychodzi gdzieś wcześniej. Po podłączeniu zaczęła drgać (minimalnie się otwierać) tak jak moja. W Mondeo ani drgnęła tylko minimalna szparka otwarcia przepustnicy. Reaguje tylko na dotknięcie pedału gazu.

Przekładałem jeszcze używaną ze szrotu od CMAX-a ale się zawieszała. Chyba była uszkodzona.
waski11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem