View Single Post
Stary 29-10-2015, 20:38   #1217
kruger
ford::advanced

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolejny krok "do przodu"? ;-) W MK4 nie robię nic poza pompowaniem koła. Pomijam, że w standardzie jest to, co chłopaki za pomocą magii odblokowują w MK5. :-)
Może to kwestia rodzaju czujników?
W MK4 nie miałem czujników, rozumiem, że jest tak, że jak świeci się kontrolka niskiego ciśnienia i dopompujesz to automatycznie gaśnie?
Może w MK5 też zgaśnie po pewnym czasie. Ja dopompowałem, odpaliłem auto, kontrolka nie zgasła przez kilka chwil więc zrobiłem reset. Może jak bym chwilę dłużej pojechał to by zgasła, nie wiem.
A co do "kroków do przodu" to np. wycieraczki po zgaszeniu silnika nie wracają na miejsce spoczynkowe jak w MK4. Brak też kontrolki płynu spryskiwacza. To są drobiazgi ale skoro było w poprzedniku to nie mogę zrozumieć czemu z tego Ford zrezygnował.
Niemniej całe auto jest bardzo dużym progresem więc tych pierdół nie ma sensu się czepiać i budować na nich opinię o MK5.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem