View Single Post
Stary 08-11-2015, 09:56   #448
personiusz
ford::average

Imię: saymon
Model: s max
Silnik: benzyna
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Dołożenie alarmu do Mondeo MK4 - ale również do SMAX, Focus, Fiesta

Witam serdecznie mam Gem 7GT9T-14A073-DD-.Chcę dołożyć do mojego maxia alarm, wtyczkę przy lampce mam, taka mała zielona do czujników i modułu kobra AT ,przy klapie też posiadam wtyczkę włącznika samego włącznika nie ma ale to nie problem jest ,no ale niestety nie mam przewodu do syrenki ani do syrenki z podtrzymaniem .Wiem doczytałem na forum że można sobie bezpośrednio z GEM puścić do tej lub do tej syrenki .Do syrenki bez podtrzymania można przewód zrobić z wtyczki Gem C1BP02-B pin 32 ,teraz pytanie czy to jest sygnał ktory można dać bezpośrednio na syrenkę(trąbkę) czy tylko służy do podłączenia przekaźnika i dopiero z niego wziąść plus np z aku do syrenki(z tyłu w bagażniku z lewej stronie nie mam ani bezpiecznika ani przekażnkia do syrenki) ,nie wiem czy jest to sygnał plus czy minus.Druga możliwość to podłączenie syrenki zasilanej z wtyczki Gem C1BP02-A pin 35 sygnał ,pin 67 plus ,masa może być z auta tu mi się wydaje że prądy idą bezpośrednio z Gem na syrenkę .Pytanie jest też moje takie czy można zastosować syrenkę oryginalną z zasilaniem ,czy też może być np jakaś uniwersalna.Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie jesli posiadacie jakąś wiedzę .Ja jestem początkujący w tych tematach więc lekko się gubię,myślę że pomożecie mi w tym temacie ,jeszcze jednego nie wiem ,nie mogę ,nie umiem znaleść rozpiski oryginalnej syrenki z podtrzymaniem które przewody są które ,są trzy ale który to sygnał ,masa czy plus to nie wiem bardzo proszę o pomoc serdecznie dziękuję.pozdrawiam.
personiusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem