Cytat:
Ciekawe jest to, że zdaje się występuje to u innych kolegów przy podobnym przebiegu. Może to ficzer a nie bug? :-)
A tak na poważnie - ktoś wspominał o jakimś domowym sposobie na tą przypadłość -
@ Pulse
? Pomocy!
-jacek
|
Ficzer, ficzer!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja wspominałem. Przetestowałem dwa sposoby, obydwa okazały się dosyć skuteczne póki co.
1. Między uszczelkę a karoserię wprowadziłem bardzo cienką (0,2-0,3 mm pewnie) gąbkę - taki materiał w jaki owija się delikatną elektronikę. Sporo roboty ale efekt jest. U mnie po prawej stronie jest naprawdę "ciasno" i nie jest łatwo taki zabieg wykonać. Proponuję też od razu nie tam gdzie skrzypi (można namierzyć naciskając palcem uszczelkę) ale na całej długości - przetestowałem że "skrzypienie jest mobilne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)) "
2. ten sposób jest prostszy. Wazelina na cienką szmatkę i delikatne przesmarowanie uszczelki. Szmatkę trzeba wprowadzić między uszczelkę a karoserię - dlatego musi być to cieniutka warstwa materiału. Szybciej to można zrobić, ale trzeba się liczyć z koniecznością okresowego powtarzania zależną od warunków drogowych o częstotliwości mycia samochodu.
Jakby coś to pisz na priv.