Temat: [S-MAX 2006-2015] Woda w bagażniku
View Single Post
Stary 20-11-2015, 14:43   #55
michoteczek
ford::average

Imię: Michał
Model: S-max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Woda w bagażniku

U mnie leci po obu stronach w bagażniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ciężko to zdiagnozować ale podczas deszczu kapie znad lamp. Popatrzcie u siebie czy nie jest mokro po obu stronach schowka na przybory w bagażniku. Trzeba go otworzyć i wsunąć palce pod gąbki, które u mnie są również mokre. Woda napływa od strony schowków bocznych, widać jak płynie po karoserii od wewnątrz, tam gdzie zaślepki do wymiany żarówek. Wymienione w powyższym poście zaślepki do montażu bagażnika dachowego są zbyt daleko od tylnej klapy aby woda tam dopłynęła. Raczej to będę jakieś zgrzewy powyżej lamp tylnych albo uszczelnienie zawiasów klapy. W zasadzie to w każdym moim poprzednim aucie powyżej 7 lat karoseria stawała się nieszczelna. Ale tu jest najwięcej wygłuszeń i gąbek więc woda ma gdzie się kumulować i długo schnie. Co proponujecie?
Chciałbym uniknąć tego :
https://www.youtube.com/watch?v=ru9iICwVLtI

Ostatnio edytowane przez michoteczek ; 20-11-2015 o 14:57 Powód: Dodanie informacji.
michoteczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem