Cytat:
|
Po wymianie tulejek śrub w płotach, zauważyłem że fotel lekko rusza się w lewym tylnym rogu. Jestem prawie pewien, iż musi to powodować luz tulei na śrubie widocznej na zdjęciu. Jest to śruba będąca swego rodzaju zawiasem dwóch elementów unoszących fotel do góry.
Cienka oryginalna tulejka oczywiście się rozpadła i mam zamiar rozwiercić otwór i wstawić solidniejszą, jednak sęk w tym, że w samej śrubie Torx mi się zjechał od odkręcania.
Orientujecie się czy można ją dostać w ASO, jeśli tak to jaki ma symbol?
|
ja skompletowalem te tulejki co caly watek sie o nich mowi wymienilem jedna do ktorej mialem najlepszy dostep czyli ta z tylu przy drzwiach kierowcy (bo tylko tam mialem luz) i pochodzilo to moze z tydzien czasu i znow to samo w tym gornym stelarzu fotela z oworu okraglego zrobil sie juz jajowaty otwor musialbym wyciagnac caly fotel (a mam elektryczny wentylowany i dlatego nie che mi sie go wyciagac bo jeszcze nie wiem w jakiej pozycji go dobrze ustawic zeby to zdemontowac) i rozwiercic ten wielki otwor chyba fi14 to byl i do tego znow dorobic tulejke ale moze zabiore sie za to latem bo teraz za zimno juz
ale zauwazylem wlasnie ze najwiekszy luz to mam tam gdzie wlasnie zaznaczyles na tej malej "srubotulejce"
jak dojdziesz do tego jakie ma wymiary to ustrojstwo zeby nie bylo juz luzu to daj znac