Temat: [Focus 1998-2004] ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM
View Single Post
Stary 03-01-2016, 19:32   #5
richmond
ford::beginner

Imię: Ryszard
Model: Mondeo MK3
Silnik: CDTi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Problem z odpaleniem przy mrozie. TDDI 90KM

Cytat:
Napisał maciej_b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Akumulator taki sobie... spada do 8V.

Czy po pierwszym odpaleniu, kolejne (na zimnym silniku) też są takie kiepskie?
Jeżeli odpala dobrze to pewnie cofa się paliwo.
na filmiku jest jak próbowałem odpalić na aku z tego focusa, który świeżo naładowany były 3 próbu i nic. Kręcił długo i intensywnie, ale niestety nie odpalał... podłączyłem mój nowy od mondeo 80Ah (na którym odpalam mondeo bez problemu) męczył się tak samo jak na tym filmie i podczas drugiej próby dał rade. ... niestety nie pamietam jak spadło wtedy napięcie
jak odpalił i chwile pochodził to kolejny rozruch bez problemu

Bump:
Cytat:
Napisał Foczka 23 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozrusznik robiłeś? jeżeli nie to warto za słabo kręci to słychać na filmie.Możesz kupić nowy aku ale jeżeli rozrusznik ma luzy na tulejkach to podczas takiego mrozu są większe opory i jest duży pobór prądu z aku a uto nie odpala bo diesel potrzebuje konkretnego kręcenia a tu kręci za słabo. Pozdrawiam
robiłem jedynie regulator napięcia w zeszłym roku. Wymieniony podobno na nowy oryginalny, a jak sprawdzałem ładowanie to ponad 15 jest :/ jak włącze światła i obie szyby podgrzewane to spada do 13,5 lub niżej. Jak dodam lekko gazu to znowu rośnie 14,5-15,5 :/

aku na którym w końcu odpalił (nie ten z filmiku) jest na 100% sprawny więc myślałem o świecach

Ostatnio edytowane przez richmond ; 04-01-2016 o 21:39
richmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem