Cytat:
|
Akumulator taki sobie... spada do 8V.
Czy po pierwszym odpaleniu, kolejne (na zimnym silniku) też są takie kiepskie?
Jeżeli odpala dobrze to pewnie cofa się paliwo.
|
na filmiku jest jak próbowałem odpalić na aku z tego focusa, który świeżo naładowany były 3 próbu i nic. Kręcił długo i intensywnie, ale niestety nie odpalał... podłączyłem mój nowy od mondeo 80Ah (na którym odpalam mondeo bez problemu) męczył się tak samo jak na tym filmie i podczas drugiej próby dał rade. ... niestety nie pamietam jak spadło wtedy napięcie
jak odpalił i chwile pochodził to kolejny rozruch bez problemu
Bump:
Cytat:
|
Rozrusznik robiłeś? jeżeli nie to warto za słabo kręci to słychać na filmie.Możesz kupić nowy aku ale jeżeli rozrusznik ma luzy na tulejkach to podczas takiego mrozu są większe opory i jest duży pobór prądu z aku a uto nie odpala bo diesel potrzebuje konkretnego kręcenia a tu kręci za słabo. Pozdrawiam
|
robiłem jedynie regulator napięcia w zeszłym roku. Wymieniony podobno na nowy oryginalny, a jak sprawdzałem ładowanie to ponad 15 jest :/ jak włącze światła i obie szyby podgrzewane to spada do 13,5 lub niżej. Jak dodam lekko gazu to znowu rośnie 14,5-15,5 :/
aku na którym w końcu odpalił (nie ten z filmiku) jest na 100% sprawny więc myślałem o świecach