Temat: [Mondeo 2007-2014] Bardzo ciężko odpala na mrozie !!!!
View Single Post
Stary 04-01-2016, 13:01   #37
zajoprzemo
ford::average

Imię: Przemo
Model: MONDEO MK4 KOMBI
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM
Rocznik: 2010/12
Domyślnie Odp: Bardzo ciężko odpala na mrozie !!!!

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale opowiadasz ze "musiales" wyciac dpf. No chyba ze jezdzisz autem po pare km i nie masz mozliwosci raz na bak zagrzac auta do temperatury pracy.
@Quler27 , czemu cie dziwi ze trzeba wymienic swiece? myslales ze sa dozywotnie? swiece to normalna rzecz eksploatacyjna jak wycieraczki czy hamulce
Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trzeba bylo naprawic przyczyne a nie wycinac DPFa. Akurat naprawa tego nie jest droga (mozliwe ze porownywalna z wycieciem DPF) a DPF do czegos konkretnego sluzy.
Tak masz rację służy do tego, żeby diesel spełniał normy emisji spalin Euro5, poza tym zabija silnik, który więcej pali ON ponieważ posiada 5 wtryskiwacz do wypalania dpf.. naprawa nigdy nie przyniesie dobrych rezultatów na dłuższy okres.. każdy dobry serwis Ci to powie... miałem do wyboru zakup nowego dpf za cene nawet nie chcę słyszeć jaką i wycięcie mojego... koszt 900 zł i po problemie...
zajoprzemo jest offline   Odpowiedź z Cytatem