Temat: [S-MAX 2006-2015] Czujniki ciśnienia w oponach
View Single Post
Stary 10-01-2016, 15:21   #400
pgrob
ford::professional

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Czujniki ciśnienia w oponach

Cytat:
Napisał wilczak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanko, kupiłem niedawno auto, i niby ma mieć czujniki ale na C+ pokazywał tylko kreseczki, więc wymyśliłem, że w zimówkach czujników nie ma tylko są w letnich kołach, które też dostałem. Ale wczoraj pobawiłem się elmconfigiem i kasowałem błędy forscanem po czym zauważyłem, że czujniki ożyły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko jest problem, ciśnienia sprawdzone manometrem i wszystkie są takie same, około 2.5bar a na C+ pokazuje jakieś dziwne rzeczy tzn. LP 2.5, PP 2.8, LT 1.4, PT 0.8

Czy czujniki są do wymiany??
Najpierw sprawdź czy masz w zimówkach czujniki - widać to na pierwszy rzut oka, bo na wentylu masz aluminiową nakrętkę.
Miałem podobne objawy, gry w zimówkach nie miałem czujników i bawiłem się ELMConfigiem. Najprawdopodobniej po resecie BCM C+ pokazuje ostatnio odczytane i zapamiętane wartości z kół letnich. Gdy trochę pojeździsz to znów pojawią się kreski i komunikat obłędzie zniknie.
pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem