Temat: [Mondeo 2007-2014] Amortyzatory do IVDC
View Single Post
Stary 11-01-2016, 09:43   #102
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Amortyzatory do IVDC

Cytat:
Napisał Polarny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Swoją drogą pytanie - na jakim trybie przejeżdżaliście ścieżkę i jakie wyniki? Wydaje mi się, że najlepsze wyniki (najwyższy %) będzie właśnie na sport, a najniższy na Comfort. Ale prosiłbym o poprawienie mnie jeżeli się mylę.
Cytat:
Napisał Polarny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie te ścieżki to też wielka loteria. Miałem w Mk3 taki przypadek, że wymieniałem 2 tygodnie wcześniej amorki. Nówki, oryginały. Auto po wymianie super się prowadziło - przy okazji komplet wszystkich gum + drążków. Na ścieżce wyszło ... 20%. Zdziwiłem się. Pojechałem gdzieś indziej i wyszło 40%. Pojechałem na trzecią i wyszło 75%. Na dwóch pierwszych nie chcieli by podbić przeglądu przez to!
U mnie zaczęło się jakieś postukiwanie. Czułem już, że nie jedzie jak trzeba. Pojechałem na jedną stację na przegląd amorów 78%. Nie pasowało. Natychmiast pojechałem na drugą. Wynik 62%. O kant dupy ten test.

Panowie, czy osłony, poduszki, łożyska są takie same do IVDC i zwykłych?

Bump:
Cytat:
Napisał v122 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ma ktoś konkretne informacje gdybym chciał włożyć normalne zawieszenie?czy sprężyny zostają i czy da się to przestawić w komputerze żeby nie wywalał błędów?
Da się. Musisz wymienić amory i sprężyny a potem przestawić w kompie IVDC na zwykły zawias. Pytaj kolegę @MAG

Bump: Poduszkę górną 3A197 (1734710, 1761001) też wymienialiście?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg G016262805.jpg (37.7 KB, 71 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez latar ; 11-01-2016 o 10:40
latar jest offline   Odpowiedź z Cytatem