Temat: [Focus 1998-2004] czujnik parkowania
View Single Post
Stary 11-01-2016, 22:39   #40
zmulim
FCP member

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: czujnik parkowania

Hej. Mam taki sam zestaw, no może trochę się różni nadrukami na wyświetlaczu ale też go kupiłem na allegro za jakieś 50zł. Montowałem go po zakupie auta czyli 5 lat temu i do tej pory działają aż miło. Też miałem wiertełko, instrukcję, centralkę itd. Montaż banalny a działają na prawdę fajnie - nie widzę sensu ładować kasę w jakieś droższe zestawy bo jest to proste urządzenie. Raz tylko jak mój blacharz robił mi konserwację to urwał mi kabel od jednego czujnika tuż przy nim właśnie a mimo to działały pozostałe. Wziąłem lutownicę, poprawiłem i działa nadal. Raz go nawet zbagatelizowałem bo reaguje też na wysoką trawę itp i... zaliczyłem słupek przy markecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mimo że pikało mi jak oszalałe, myślałem że to jakiś syf na drodze a nie niski betonowy słupek którego nie widziałem w lusterkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aha, mam hak oryginalnie montowany i nie zakłóca on pracy czujników tak jak niektórzy sugerowali.
zmulim jest offline   Odpowiedź z Cytatem