Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana akumulatora
View Single Post
Stary 19-01-2016, 15:50   #311
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Wymiana akumulatora

Cytat:
Napisał Radi73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jeszcze jedno pytanie... Bo kiedyś w starym Mk3 najpierw padł mi akumulator (w tedy jednak bez ostrzeżenia) i chyba tuż po wymianie na nowe aku, później spalił się alternator. Wydaje mi się, że zakupy były jednej i tej samej zimy, ale może parę tygodni później, alternator regenerowany i też lekko przewymiarowany. Do sprzedaży autka spisywały się rewelacyjnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy obecnie, bo nadal jeszcze nie wymieniłem akumulatora, coś podobnego mi grozi? Auto znów na -6 stopniach dłużej kręci i miga convers+ podczas odpalania. Trochę uparłem się na pewien model akumulatora i mam 1 1/2 tygodnia opóźnienia w dostawie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój wybór: http://katalog.sznajder.pl/product/show/585%2045
Jesli ci sie resetuje C+ przy odpalaniu to wymieniaj aku jak najszybciej bo to juz agonia.
A poza tym nie rozumiem o co pytasz. Jesli o to czy tez Ci grozi wymiana altka to nie koniecznie.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 19-01-2016 o 15:55
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem