błąd P2263 w 1,8TDCI co oznacza ?
witam
to moj pierwszy post na forum, przyznam ze konto zalozylem bo zaszla taka potrzeba, gdyz ford po raz pierwszy odkad go posiadam tzn ponad 2 lata doprowadza mnie do szalu.
wyskakuje blad p2263 , poczatkowo sporadycznie, teraz bardzo czesto, tzn po osiagnieciu wyzszych obrotow, a czasem i nie zawsze wtedy rzuca bledem p2263, dymi na czarno i jest slabszy niz byl dlugo po zakupie.
dzis wymienilem turbine na inna sprawna, choc ta stara wygladala dobrze, nie byla brudna a i oleju nie puszczala duzo, wrecz minimalnie, auto ma przebieg 201tys, autentyczny, potwierdzony. zmienna geometria sie nie zacinala i w tej na podmianke rowniez jest ok.
objawy dalej te same zero poprawy, turbina byla wymieniona razem ze sterownikiem, od razu po rozpoczeciu jazdy testowej wywala ten sam blad i kopci na czarno.
teraz mam jeszcze 2 pomysly, planuje podmienic przeplywke na inna uzywana i podmienic czujnik cisnienia doladawania i na tym moje pomysly sie koncza.
jeszcze gdzies czytalem, zeby zamienic wtyczki od egru z jakims innym, chyba czerwona wtyczke z brazowa, ale nie pamietam gdzie to znalazlem.
prosze o pomoc kogos obeznanego w temacie, moze ktos mial takie cuda jak ja z tym autem. z gory dziekuje i pozdrawiam.
|