Cytat:
|
Podciśnienia nie sprawdzisz ale ciśnienie doładowania owszem. U mnie też czasami, zwłaszcza jeszcze na zimnym silniku, słychać coś ala syrena karetki pogotowia. Aż się kiedyś nabrałem, rozglądając się skąd nadjeżdża. Błędów żadnych nie mam, turbinka raczej dmucha dobrze, bo z tego co ostatnio ustaliłem 1,54 bara, więc nie wiem skąd ten dźwięk. Może jest gdzieś drobna nieszczelność w dolocie, może katalizator jest winny, bo czasem coś mi zadzwoni pod podłogą... Na razie nie mam jak szukać, bo zimno a w garażu się nie mieszczę. Jeżdżę tak już 2 lata i się nie pogorszyło.
|
okey mam pewne dane moze nawet ciekawe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesli chodzi o cisnienie doladowania
to
BARO wynosi 97, 98 kpa
MAP przy obciazeniu ok 3 tys obrotow ok 200, czasami 210 chyba widzialem. Jesli mam to od siebie odjac to wychodzi mi 115 kpa roznicy czyli te 1,15 bara. Ty masz 1,54 bar nie wiem czy moj wynik jest slaby czy moze powinienem maksia mocniej przegonic.
Ale druga rzecz:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wskazniki
CATEMP11
CATEMP12
oba wskazuja -40 st C.
Czyzby tu byl pies pogrzebany i dlatego wywala mi usterke silnika.
Pytanie z czym to sie je, czy to jest czujnik temperatury spalin, czy moze jeszcze cos innego? Czy ktos taki odczyt moze u siebie posiadal?