Gdy ponad 3 lata temu zdechł mój Visteon, kupiłem zamiennik Boscha. Sprzedawca twierdził że jest to wersja uniwersalna i można go zastosować zarówno do Diesla jak i Pb. Założyłem do niego INA 535007410 bez żadnych przeróbek. Pokonane ponad 80 tys km w ciszy.
Cytat:
|
nie polecam wkldac zes ztywnym kolkiem bo sie zemsci jak nic w szybkim czasie. Tak zniszczylem jedn napinacz paska a kuzyn nawet mi nic nie mowil a trzy napinacze polamaly mu sie wlasnie vo sobie dal sztywne kółko. Do altkow o nieduzym amperazu to jeszcz ejak cie moge ale mocne to juz beda lamac napinacze. Ja u siebie wymienilem altek z 120 amperowego na 220 amperowy. Pradu jet tyle ze nie ma sznas na jakiekolwiek migniecie swiatla mimo ze wlaczam odbiorniki gdzie ciagna pradu sporo bo grzana szyba przednia to 40 A tyl t jakies 25A plus lusterka , siedzenia swiatla itd. Jak wam pali altki to dajcie troszke dluzy kabel od altka do aku ten plusowy. To troszke zwiekszy opor miedyz tymi elementami ale nie wplynie na prace za to nie bedzie takich strzalow , szoków pradowych dla alternatora.
W altkach tez mozna powymieniac diody an mocniesze na takie od migomatu czyli takie 50 lub 60 amperowe. Takie mocniejsze altki to maja nie po 6 diod tylko po 12. Takjest w moim czyli sa parami laczone wy mogly taki prad przepuscić.
|
Paweł a jak to będzie po polsku!!!
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.