@
adnim
,
@
pjetrucha
,
@
p.saw
- dzięki Koledzy za info- na podstawie roczników Waszych foczek można wnioskować, że od 2013 r. czujnik pojawiał się niezależnie od obecności ksenonów. Ciekawe tylko czy wtedy to już stał się standard czy związane jest z jakimś poziomem wyposażenia.
Dla osób chcących zaś ten czujnik dołożyć info jest takie, że na bratnim forum jeden z Kolegów opisał, iż po dołożeniu niezbędnych przewodów czujnik nie działa- cóż problemem jest pewnie brak aktywacji w BCM, a tu FoCCCus nie pomoże bo nie ma w nim takiej opcji. Może koledzy z UCDSem będą mogli pomóc?
Ja trochę o tym czujniku zapomniałem i nie przeciągałem jeszcze przewodów, ale może za 2 tyg. znajdę trochę czasu.
Cytat:
|
wg. mnie zbedny bajer. Zamiast np. tego szajsu, który w tej chwili powoduje jedynie komunikat na kompie, bo padł czujnik, którego wymaina nie jest tak rposta jak być powinna, wolałbym np. tempomat.
|
Ja przekonałem się, że czujnik taki to nie jest zbędny bajer, jak mi się płyn na autostradzie skończył- była zima i spod kół każdego samochodu leciała mgiełka z rozpuszczonego śniegu i soli. Jak wycieraczki przetarły to na sucho to już tylko wyglądałem co będzie szybciej MOP czy zjazd
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A wymiana tego czujnika w Mk2 to nie jest jakaś szczególna filozofia- wystarczy ściągnąć koło i nadkole i już powinien być dostęp do czujnika (w swoim mk2 czujnik ten dokładałem więc musiałem wyciągnąć jeszcze zbiornik, żeby w nim wyciąć otwór). Dostęp nie jest jakiś rewelacyjny, ale bez przesady nie wszystko w samochodzie musi być na wierzchu, w szczególności, że komora silnika w Mk2 jest wypełniona po brzegi. Ten czujnik zresztą to nie jest część eksploatacyjna i nie podlega regularnej wymianie. To, że Ci padł to raczej pech niż standard. Na allegro używki chodzą już od kilkunastu złotych. Mi padła w Mk3 pompka od spryskiwacza i też musiałem ściągnąć koło i nadkole.
Poza tym czujnik nie koliduje w żaden sposób z tempomatem, więc dla chcącego nic trudnego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.