View Single Post
Stary 16-06-2016, 10:37   #534
jacek-k-wawa
ford::average

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Jaki to model nowa nawigacja 8 calowa ?

Wracając znowu do TMC po aktywacji Navi - od wczoraj przypatruję się dokładnie na pusty ekran po naciśnięciu 'i' czekając że coś spłynie. Jak na razie nic. Robiłem już różne kombinacje - z ustawioną trasą. Z trasą po mieście (wawa) i gdzieś dalej. Z SYNCiem podpiętym do internetu udostępnionego przez telefon (może coś musi dociagnąć żeby TMC się aktywowało?). Generalnie nic nie pomaga.

Odnoszę jednak wrażenie (podkreślam 'wrażenie') że dzisiaj rano w pewnym momencie na tym ekranie 'i' przez chwilę pojawił mi się napis mówiący o zakłóceniu drogowym z powodu objazdu.
Nie mogę oczywiście tego w żaden sposób potwierdzić bo po pierwsze wtedy prowadziłem samochód a wyświetlił sie tylko przez chwilę więc nie mam ani zdjęcia ani nawet dokładnej treści tego komunikatu.
Klikając w Navi nie znalazłem zednego udzwierciedlenia tego hipotetycznego komunikatu w wyliczonej trasie ani w jakiś utrudnieniach zaznaczonych na trasie. Nic.

Zakładając że nie miałem zwidów to ten komunikat sugerował by, ze cos jednak odbieram ale nie jest to procesowane i odpowiednio wyświetlane.

Będę prowadził dalsze obserwacje i bede raportował.
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem