![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#531 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Sprawdzam ruch po ustawieniu trasy, robię to co kilka minut, TCM włączone, więc wszystko o czym piszecie sprawdzone. Dziś odbieram auto z serwisu (ktoś "życzliwy" przyrysował mi przedni błotnik) to zrobię reset SYNC2. Więcej pomysłów nie nie mam. W piątek umówiłem się w Auto Plazie ale nie wiem czy to nie będzie stratą czasu.
|
|
|
|
|
|
#532 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-05-2013
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 CRDI
Rocznik: 2009
|
Czy ktoś z obeznanych w temacie potrafi i może aktywować mi navi w nowym s-maxie z sync2 i ewentualnie zdobyć mapy?
Proszę o kontakt na priv.... |
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#534 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
|
Wracając znowu do TMC po aktywacji Navi - od wczoraj przypatruję się dokładnie na pusty ekran po naciśnięciu 'i' czekając że coś spłynie. Jak na razie nic. Robiłem już różne kombinacje - z ustawioną trasą. Z trasą po mieście (wawa) i gdzieś dalej. Z SYNCiem podpiętym do internetu udostępnionego przez telefon (może coś musi dociagnąć żeby TMC się aktywowało?). Generalnie nic nie pomaga.
Odnoszę jednak wrażenie (podkreślam 'wrażenie') że dzisiaj rano w pewnym momencie na tym ekranie 'i' przez chwilę pojawił mi się napis mówiący o zakłóceniu drogowym z powodu objazdu. Nie mogę oczywiście tego w żaden sposób potwierdzić bo po pierwsze wtedy prowadziłem samochód a wyświetlił sie tylko przez chwilę więc nie mam ani zdjęcia ani nawet dokładnej treści tego komunikatu. Klikając w Navi nie znalazłem zednego udzwierciedlenia tego hipotetycznego komunikatu w wyliczonej trasie ani w jakiś utrudnieniach zaznaczonych na trasie. Nic. Zakładając że nie miałem zwidów to ten komunikat sugerował by, ze cos jednak odbieram ale nie jest to procesowane i odpowiednio wyświetlane. Będę prowadził dalsze obserwacje i bede raportował. |
|
|
|
|
|
#535 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-11-2015
Model: Focus Titanium
Silnik: 1.5 EB 203KM@308Nm
|
|
|
|
|
|
|
#536 | |
|
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wystepujesz jako 'brak TMC' a z tego co piszesz powyżej rozumiem że czasem nie masz ale generalnie jest. Tak? |
|
|
|
|
|
|
#537 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-11-2015
Model: Focus Titanium
Silnik: 1.5 EB 203KM@308Nm
|
Nie mam cały czas. Czasem tylko taki komunikat wyświetla.
|
|
|
|
|
|
#538 | |
|
|
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Coś takiego pojawia się na chwilkę (pewnie z pół sekundy, może chwilkę dłużej) i znika. Nic potem się nie dzieje - ani lista się nie aktualizuje ani nie pojawiają się ostrzeżenia na mapie navigacji ani trasa nie jest przeliczana. Tak jak pisałem wczoraj ten komunikat sugeruje, że coś się zaktualizowało tylko nie jest poprawnie wyświetlane. Ale chyba to tylko pobożne życzenia - jadąc dalej zaobserwowałem, że taki komunikat pojawia się w momencie kiedy nie słucham się wskazówek nawigacji i zjeżdzam z trasy. Wydaje mi się, że wtedy Navi próbuje pobrać listę zakłóceń ruchu na nowej trasie z TMC i o tym jest ten komunikat ale wcale nie oznacza to że te komunikaty faktycznie zostały odebrane. Podjechałem dzisiaj do jednego z dealerów Forda i wsiadłem na chwilkę do Mondka z fabryczną Navi. Bez ruszania odpaliłem tylko SYNCa i kliknąłem na 'i'. Lista zakłóceń w okolicy była, ale jak kliknąłem aktualizuj to znikła i się nic nie pojawiło mimo, że siedziałem tak z minutę. Może faktycznie trzeba jechać albo to jakis czas trwa zanim się coś 'zaciągnie'... |
|
|
|
|
|
|
#539 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
A ja powtórzyłem próbę z rana po wyjściu z roboty - po zerowym czasie też nie było komunikatów TMC, a więc to nie była kwestia stania w nocy w garażu pod ziemią poza zasięgiem fal.
|
|
|
|
|
|
#540 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Zresetowałem SYNC2, nic nie pomogło. Z pomocy ASO zrezygnowałem bo to chyba strata czasu. Wolę poczekać na remedium od naszych forumowych fachowców.
|
|
|
|