Temat: [Mondeo 2007-2014] Dołożenie tempomatu
View Single Post
Stary 16-06-2016, 22:32   #1936
pieq78
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2000 TDCI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: domontowanie tempomatu

Cytat:
Napisał pieq78 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć

Zamówiłem czujnik położenia pedału sprzęgła, jednak przyszedł nie taki jak trzeba (sic!!). Jutro go oddam, ale dziś udało mi się rozebrać stary czujnik i okazało się że pękła sprężynka, która wypycha ruchomy element gdy sprzęgło jest wciskane.
Jutro mam nadzieję kupić sprężynkę i liczę że sprawa będzie załatwiona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli nie, wierzę że tym razem sklep przyśle poprawny element.

pozdr
Grzesiek
Panowie, kupiłem sprężynkę za 1 zł, otworzyłem obudowę czujnika i wymieniłem sprężynkę. Uwaga przy otwieraniu obudowy, mnie kosztowało to rozcięty palec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Po wymienieniu sprężynki czujnik wylądował na miejscu, poźniej pozostało jedynie skasowanie błędów sprzęgła.

Błędy sprzęgła już się nie pojawiły.
Tempomat działa jak marzenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I teraz największa niespodzianka - ustąpiły szarpania podczas spokojnej jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jadąc ze stałą prędkością, np 80 km/h na 4 biegu (ok 2000 obr/min).
Planowałem czyszczenie EGR, okazało się że niepotrzebnie.

Zatem jeśli ktoś ma objawy szarpania przy stałej prędkości, warto sprawdzić czujnik sprzęgła.

pozdr
Grzesiek
pieq78 jest offline   Odpowiedź z Cytatem