Cytat:
|
- filtr kabinowy, w europejskiej wersji, jest po stronie pasażera
|
Cytat:
|
Filtr kabinowy mechanik, który wie co i jak wymienia co najmniej 20 minut.
|
w MK2FL dostęp był od strony schowka pasażera, jako że Anglik to u mnie po lewej stronie. Z piwkiem zajmowało mi to 30-40 minut. MK3 ma podobnie umiejscowiony i byłby podobny dostęp? (demontaż schowka, opuszczenie koszyka z bezpiecznikami, ściągnięcie plastików i odkręcenie zaślepki na filtrze)?
Cytat:
|
Opony są całkowicie zużyte jeśli faktycznie bieżnik ma 1.6 mm. Z tyłu buczą, bo są wyząbkowane pewnie, jeśli mają jeszcze dobry bieżnik przełożyłbym z prawej strony na lewą - powinno pomóc z buczeniem i będą się ścierać odwrotnie, co powinno z czasem wyrównać "ząbki", o ile oczywiście nie są kierunkowe.
|
To się pewnie okaże już w sobotę na sprawdzeniu.
Mi się naprawdę samemu już czasami odechciewa robić, w szczególności że dzisiaj przyszedł mi "majster magik" do domu domontować kran zewnętrzny (na węża ogrodowego) i tak zrobił że jestem bez wody w domu. Rozłożył biedny ręce, powiedział że to nie jego wina i że nie wie jak to naprawić, zgłosił do wodociągów i poszedł do domu.
Identycznie jest u mechaników samochodowych ale to osobna historia.
Co do opon, coś czuję że będzie zmiana wszystkich czterech na nowe, więc jakieś 2500 zł pójdzie jak nic zaraz przed wyjazdem na wakacje. A z ząbkowaniem to obstawiam że w środku opona jest już kwadratowa. Tak samo miałem w MK2FL jak kupowałem, też było buczenie które ludzie określali że to łożyska a okazało się oponami do wymiany.
detomasso007 - dziękuję bardzo. Mniej więcej widzę że pokrywa się to wszystko z moimi wyobrażeniami.
Co do temp. zamarzania na zimę to się nie martwię, bo maks ile tutaj bywa to -5'C i już wtedy kraj ogłasza stan klęski i zagrożenia narodowego. Rozrząd to jeszcze też czas.
No nic.. weekend ten akurat mam zajęty, ale coś czuję że w przyszły będzie wielkie pucowanie auta przed wyjazdem (z naprawami, wymianami, dolewaniem płynów jeśli gdzieś coś brakuje itp itd).
Za pomoc i uwagi bardzo, bardzo serdecznie dziękuję
update:
Cytat:
|
i sprawdzę a nie będę się tym głupim przyrządem posiłkował który ma jakieś mm i 32nd na miarce.
|
tak się tylko wytłumaczę (gdyby ktoś szukał) bo jak to ja czasami - spać nie mogłem że nie wiedziałem co to są te 32nd na miarce do bieżnika
Otóż mierniki (które działają jak suwmiarka) posiadają skalę w mm i w calach i te 32nd są właśnie dla tych dziwnych ludzi co to preferują cale zamiast milimetrów.
To tak dla tych, co to jak ja - nie lubią innych miar
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.