Temat: [Mondeo 2007-2014] Nowy samochód ściąga na prawo
View Single Post
Stary 12-07-2016, 12:26   #82
Novalis
ford::beginner

Model: MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nowy samochód ściąga na prawo

Cytat:
Napisał dariusz435 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, wszystkich kolegów dotkniętych tą przykrością.Mam podobny problem co w temacie.Samochód kupiłem z przebiegiem 19000 tys km w salonie forda. Po upływie kilku dni gdy zacząłem się przyzwyczajac do nowego auta zauważyłem ściąganie w prawą stronę przyczym kierownica też delikatnie ucieka w prawo.Udałem się na ustawienie zbieźności i geometrii kół i oczywiście nic nie pomogło.Czynność ta powtórzyłem 2 krotnie aby wykluczyć błąd.Nie pomogła zamiana kół lewe na prawe i odwrotnie, opony tez zamienione na nowe i bez zmian rozmiar 215/60r16.Zauważyłem jeszcze przy tym ze mam delikatne drgania kierownicy przy mocniejszym hamowaniu.Do tego wydaje mi się ze ciężko chodzi wspomaganie układu kierowniczego.Czy ktoś z kolegów forumowiczów miał lub ma podobny problem? bardzo proszę o jakieś podpowiedzi gdzie szukać usterki. A ha gwarancja kończy się za trzy miesiące.
Miałem identyczne objawy, usunięcie luzu na maglownicy nieznacznie pomogło ale wspomaganie teraz bardzo słabo chodzi. Zrób prosty ten pompy wspomagania, sprawdź jak kreci kierownica na normalnych obrotach silnika oraz na podwyższonych. Jeśli na wyższych obrotach wspomaganie działa lepiej to pompa do wymiany.

Bump:
Cytat:
Napisał fordfocus2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mówicie cały czas o wymianach z przodu a może warto sprawdzić tyleje przednie tylnych wachaczy rozwulkanizują się i samochód dziwnie się zachowuje
Może jest tym sens, u mnie tuleje tylich wahaczy kwalifikują sie do wymiany, wstrzymuję się z tym bo koszt jest dosyć duży.
Novalis jest offline   Odpowiedź z Cytatem