Temat: [Mondeo 2007-2014] Jak jeździć z DPF? Kontrolka wypalania?
View Single Post
Stary 12-07-2016, 23:36   #564
jaworq
ford::average

Imię: Kuba
Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Jak jeździć z DPF? Kontrolka wypalania?

Cytat:
Napisał piotrfocustdci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wycięcie dpf to koszt i ryzyko ewentualnych problemów - przegląd, inne niż w założeniu producenta opory w układzie wydechowym (chyba Heko o tym pisał) i dziwna praca silnika itp. Pewnie jest tego więcej.

Jak widać po wątku dużo osób się tym interesuje.
Co chwile są jakieś koszty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym wszystko ma swoje plusy i minusy. Robisz takie coś tylko raz i koniec.
Ja oczywiście jestem za tym aby jeździc jak najdłużej z filtrem jeśli jest sprawny. Napisałem tylko żeby się aż tak nie przejmować nim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Są przecież rzeczy eksploatacyjne których naprawa/wymiana są o wiele droższe.

Bump:
Cytat:
Napisał piotrfocustdci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale chcielibyśmy wiedzieć kiedy się wypala, żeby np. nie zgasic auta w trakcie procesu.

Inna sprawa: wytłumacz żonie/dziewczynie objawy wypalania i licz, że nie pojawią się z czasem problemy 😆.
Oj, ok, nie przewidziałem takiej opcji xD Hahah. To wtedy macie rację - kontrolka się przyda ;D
jaworq jest offline   Odpowiedź z Cytatem