Temat: [Mondeo 2007-2014] Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz
View Single Post
Stary 24-07-2016, 23:17   #401
savo
ford::advanced

Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@savo , dzięki za wyczerpujący opis.
Mam jeszcze pytanka, czy po zdjęciu uszczelki z karoserii i ponownym założeniu, trzyma się na miejscu (nie wypada)? Tego się najbardziej obawiam...

Sorry za tyle pytań, ale nie chciałbym robiąc moda czegoś spiep...ć.
Spoko, kto pyta nie błądziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uszczelka nie wypada trzyma się na miejscu jakby nie było tam nic grzebaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma co się bać. Ściągałem jedna z nich chyba ze cztery razyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Śmiało możecie ściągać uszczelki z karoserii i sobie wymierzyć ile węża potrzebujecie.

Tak, oceniam że 30 metrów wystarczy na czworo drzwi i cztery uszczelki w karoserii, ja muszę dokupić jeszcze własnie 8 metrów (zabrakło na tylne drzwi) z lekkim zapasem, 30 metrów starczy w zupełności. Jak mierzyłem to uszczelka karoserii to 350 - 360 cm na jedna uszczelkę (360 x 8 = niecałe 29m), 30 m będzie z zapasem.
Zgrzewy w uszczelkach są w przedniej części - znajdziesz bez problemu.

Ostatnio edytowane przez savo ; 24-07-2016 o 23:20
savo jest offline   Odpowiedź z Cytatem