![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#391 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo MK IV Sedan , EcoSport-Titanium
Silnik: 1,6 PB ;-( , 1.0EB 125KM
Rocznik: 2014 , 2018
|
Cytat:
A co do plastików to ja mam je również poobklejane od wewnątrz.
|
|
|
|
#392 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi 163 KM by mayak
Rocznik: 2011
|
Cytat:
kupiłem 7mm wąż gumowy. Co się naszarpałem to moje - ponad godzinę zeszła mi jedna uszczelka karoserii (na początek od drzwi prawy tył - na próbę). Dawałem sporo wg mnie silikonu. Ktoś pisał o wykorzystaniu otworów w uszczelce - bez nich nie miałbym szans na "domknięcie" koła - przeciąganie i wspomaganie czymś ostrym do przepchnięcia gumy dalej. Musiałem przyciąć z jednego końca i wciskać z drugiego - jakoś się udało "spotkać". Gdzie błąd??? Średnica? Coś do przepychania? A może wcześniej coś przewlec na wylot i przeciągnąć gumę? Pls help |
|
|
|
|
|
|
#393 |
|
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo MK IV Sedan , EcoSport-Titanium
Silnik: 1,6 PB ;-( , 1.0EB 125KM
Rocznik: 2014 , 2018
|
Błąd w grubości ścianki wężyka . Nie myl ze średnicą. Czym mniejsza grubość ścianki tym miększy wężyk i mniej problemów z wsunięciem. Najmiększe są wężyki akwarystyczne i mają najcieńszą ściankę, inne kupione w sklepach moto lub budowlanych pomimo tej samej średnicy mają grube ścianki.
A i teraz doczytałem. Nie gumowy. Przy takim tarciu guma- guma to i tak cud , że go wcisnąłeś .Wężyk silikonowy tylko. Wysłane z tapciocha
Pozdrawiam Jarek Ostatnio edytowane przez jarojaw ; 15-07-2016 o 18:03 Powód: Poprawa błędów. Wina telefonu ;) |
|
|
|
|
|
#394 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi 163 KM by mayak
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Fakt - trzeba teraz drzwiami (z wyklejonymi uszczelkami) dobrze huknąć, żeby się zamknęły. Dobrze, że udało mi się tylko jedne zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy ktoś nie potrzebuje węża gumowego 7 mm do transita czy coś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez pedroski ; 15-07-2016 o 19:22 |
|
|
|
|
|
|
#395 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
|
Weź wężyk silikonowy 6 mm i będzie ok. No i pilota jakiegos.
Miałem mieć już zrobione, ale brak czasu. Dzisiaj udalo mi się przeciągnąć pilota w uszczelkę drzwi. Mam nadzieje jutro podłączyć wężyk i będę mieć w każdwj uszczelce wciągniety wężyk. Za pilota kupiłem: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#396 |
|
|
Wężyk silikonowy wciągnięty w uszczelki drzwi - przednie (drzwi + karoseria), tylne tylko w drzwi.
Drzwi się bardziej głucho zamykają, mniej trzaskają. Efekt - w środku ciszej ![]() 30 metrów wężyka silikonowego wystarczy w zupełności na wciągnięcie w uszczelki drzwi na karoserii i na drzwiach (zostanie około 2m). Mała fotorelacja (uszczelka drzwi) można się wspomóc otworami w uszczelce, aby przeciągać dale. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#397 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, czy mógłbyś ostatecznie wyspecyfikować co wciągnąłeś (rozmiar i rodzaj), gdzie i ile kupiłeś. Będę wdzięczny, ponieważ czytając Twoje wcześniejsze posty nie jestem do końca pewny. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fotorelacja fajna i pomysł z pilotem z żyłki do podkaszarki niezły. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Napisz także, w którym momentach były największe problemy aby nie popełnić jakiś błędów. Czy stosowałeś jakiś "preparat" poślizgowy? THX |
|
|
|
|
|
#398 | |
|
|
Cytat:
A więc tak: - użyłem wężyka silikonowego 6mm śr. zewn., ale sądzę że 7mm również będzie pasował bez problemu, - zakupiłem 22 metry z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], na jedne drzwi wychodzi około 7 metrów wężyka, na 4 drzwi (uszczelka na karoserii i na drzwiach) radze zakupić minimum 28 metrów, a najlepiej 30 m, - żadnego preparatu poślizgowego nie stosowałem, nie był konieczny: - uszczelki z karoserii ściągnąłem, rozłożyłem możliwie płasko i przeciągałem kabel 1,5 mm, - w uszczelki na drzwiach wciągałem już żyłkę do podkaszarek 2,4 mm długość 15 metrów (zdjęcie powyżej, zakupiona w supermarkecie) – moja jest okrągła, a nie kształtu żadnej gwiazdy czy kwadrata jak są na aledrogo, kabel nie jest już tak giętki - lepsza jest żyłka, jeżeli ktoś zaczyna to lepiej odrazu użyć żyłki, - wciąganie zaczynałem od zgrzewu w kierunku góry drzwi, ciężko się zaczynało po „zakręcie w dół”, wtedy pomogły otwory co są w uszczelce, i przed końcem 30-40 cm musiałem raz jeszcze przez otwór się ratować, - na jedną uszczelkę wypadło średnio od 20 do 30 minut zabawy. To by było na tyle – powodzenia w wyciszaniuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez savo ; 24-07-2016 o 22:40 |
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, dzięki za wyczerpujący opis.
Mam jeszcze pytanka, czy po zdjęciu uszczelki z karoserii i ponownym założeniu, trzyma się na miejscu (nie wypada)? Tego się najbardziej obawiam. Czy te 30 metrów wystarczy na wszystkie uszczelki, tj. czworo drzwi i cztery uszczelki w karoserii? Wcześniej coś wspominałeś, że w tylne otwory drzwiowe nie wciągałeś? Chyba, że coś pokręciłem. A ten zgrzew w uszczelce drzwi to w którym mniej więcej jest miejscu? Sorry za tyle pytań, ale nie chciałbym robiąc moda czegoś spiep...ć. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#400 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
jak tak czytam o efektach Waszej pracy to chyba w s-maxie zapodam wężyki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|