Cytat:
|
być może sponsorowanych, testów wykonanych przez różne firmy
|
Cytat:
|
każdy ma inne odczucia i jeden jeździ spokojnie, ma drogę odśnieżona i zawsze czarna, a drugi wręcz przeciwnie
|
i to jest właśnie to, dyskusja typu co było pierwsze, kura czy jajko
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
jak pisałem żadna opona nie zastąpi trzeźwej oceny sytuacji na drodze, jeżdżąc baaardzo wiele km rocznie np. Dębicy nie oceniam źle, jeździłem i zimą w górach i latem w różnych warunkach drogowych bo robiąc kilkadziesiąt tys.km. rocznie siłą rzeczy trafia się na różne warunki drogowe, trzeba jak wspomniałem trzeźwo oceniać sytuację na drodze i stosownie do niej się zachowywać.
Żeby nie było, jeździłem i często też kupuję opony markowe z górnej półki, uznawane przez dwie strony, czyli i firmy je oceniające i użytkowników i powiem szczerze, zastanawiam czy warto pakować grubą kasę w TOP opony czy jednak wybrać coś innego , bo obecnie różnice w oponach nie są tak wielkie jak kiedyś. Dębica obecnie jest własnością Goodyear i czerpie z ich wzornictwa, technologii itp
Inne marki robią podobnie.
Miałem kiedyś zimowe opony firmy Kumho, dawne czasy bo początek lat 90, miałem je założone w Mercedesie, wiadomo (jeszcze) tylnonapędowym aucie i powiem wam że nawet na lodzie było trudno bąka wykręcić, taki był skład mieszanki że auto jechało jak na kleju,minusem ich było to że zużyły się przez jedną zimę