Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 24-08-2016, 20:35   #2092
ITPro
ford::average

Model: MK5
Silnik: 2.0 180KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał stefanb Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie taki problem opisują też niemieccy użytkownicy http://mondeo-mk5.de/index.php/Threa...felt/?pageNo=1
Niestety rozwiązania na razie nikt nie podał. Dezynfekcja pomaga na krótko, jeśli w ogóle. Niektórzy podejrzewają, że odpływ skroplin jest źle skonstruowany i woda zalega w układzie, tworzy się pleśń, itp. Pomaga rzekomo wyłączenie Klimy na kilka minut przed zakończeniem jazdy, co ma niby osuszyć układ i sprawić, że potem zapachu nie ma.
Cholera mam to samo i już byłem 2 razy w serwisie - nic to nie dało... - złożyłem oficjalną reklamację - za usługę zapłaciłem, a efektu żadnego. Klimę czuć octem zaraz po uruchomieniu - po chwili zapach znika i wszystko jest OK - odgrzybianie w ASO nie pomogło.

A co do osuszania to pan od gwarancji mi dziś to samo zasugerował - tyle że mu powiedziałem, że MKIV jeździłem od nowości 8 lat i nigdy nie miałem tam problemów z klimą. A w MKV po 17 tysiącach smrodzik, a auto używane dokładnie w taki sam sposób.
ITPro jest offline   Odpowiedź z Cytatem