Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 24-08-2016, 21:25   #2094
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał ITPro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cholera mam to samo i już byłem 2 razy w serwisie - nic to nie dało... - złożyłem oficjalną reklamację - za usługę zapłaciłem, a efektu żadnego. Klimę czuć octem zaraz po uruchomieniu - po chwili zapach znika i wszystko jest OK - odgrzybianie w ASO nie pomogło.

A co do osuszania to pan od gwarancji mi dziś to samo zasugerował - tyle że mu powiedziałem, że MKIV jeździłem od nowości 8 lat i nigdy nie miałem tam problemów z klimą. A w MKV po 17 tysiącach smrodzik, a auto używane dokładnie w taki sam sposób.
U mnie narazie nic nie czuć ale mam taki zapach octowy w peugocie 307 stalo sie to po 40 kkm jak samochód stal na bardzo mocnym słońcu. Niestety zapach jest nie do usunięcia, płukałem parownik chemia i wszystkie kanaly pomagali na krótko. Najlepszy efekt jest po ozonowaniu. Kupiłem taki profesionalny i wale co 3 tyg, juz sie zwrócił a przy okazji mk5 ostatnio robiłem profilaktycznie. Jak sie pojawi u mnie i serwis sobie nie poradzi to zegnam sie z mk5.
biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem