Temat: [Focus 2011-2014] 1.6 Ecoboost - odwrócone panewki
View Single Post
Stary 07-09-2016, 09:55   #97
zombie6
ford::professional

Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 1.6 Ecoboost - odwrócone panewki

Cytat:
Napisał vega Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znam przypadek 1.6 EB 182 KM, który również miał remont silnika, przebieg o ile pamiętam około 50-60 tys. km. Auto było po chipie i raczej nie było oszczędzane. Było serwisowane w zaprzyjaźnionym ze mną serwisie, także przy okazji mogę się podpytać o to, jaki olej był lany, jak często zmieniany, itp. Być może te silniki są faktycznie wrażliwe na "intensywne" warunki eksploatacji i ewentualne przegrzanie. Pytanie, gdzie się zaczyna ta intensywna eksploatacja.
Dlatego już pisałem, że tych "pojedynczych" przypadków jest za dużo, mało tego pewnie jest ich znacznie więcej, bo nie o wszystkich się mówi. Też chciałbym wiedzieć gdzie jest granica tej "intensywnej eksploatacji". Ten z mojego linka na YT - auta z Niemiec też miał wymieniany silnik przy podobnym przebiegu - coś z tym przegrzaniem jest na rzeczy. Gostek kupił setki aut w Niemczech i dziwnym trafem akurat wymiana silnika przy niskim przebiegu padła na 1.6 EB....mi to daje do myślenia....

Bump:
Cytat:
Napisał bestia150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak wygląda teraz ekologia... Wodniste oleje, kluczowe elementy silnika wykonane z g*wnolitu i wydłużone interwały wymiany oleju. Do tego jak ktoś jeszcze katuje układ korbowy stosując ecojazdę to awaria prędzej czy później jest gwarantowana.
Eco-jazda mnie nie interesuje, a wyłącznie "BOOST jazda" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Keradyan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Twój może być wyznacznikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ile masz nalotu?
Ponad 60 tys., a więc bardzo niebezpieczny przebieg dla "intensywnej eksploatacji" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał bestia150 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ceratec z Liqui Moly. Jeszcze mam ich dodatek z MoS2 wlany do skrzyni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te dodatki to nie jest głupi pomysł, ale Ford niby zabrania wlewania dodatków.

Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 07-09-2016 o 10:10
zombie6 jest offline   Odpowiedź z Cytatem